Botra jesen

Prispevek pripravila vzgojiteljica Alenka Cegnar.

Tudi leto je prišla – bogata in barvita botra Jesen. Obiskala nas je v petek, 23. septembra, ko je praznovala rojstni dan. S seboj je pripeljala čudovit, sončen dan, zapela nam je pesmico Botra jesen,  razveselila pa nas je tudi z različnimi darovi: spoznavali smo plodove iz gozda, sadovnjaka in polja.

Za še bolj veselo dogajanje smo si ogledali predstavo VELIKI IN MALI ZAJEC, ki so nam jo zaigrale naše vzgojiteljice. Zajca sta bila zelo smešna in nagajiva, zelo smo se zabavali!

Nato smo iskali zaklade, ki jih je botra Jesen skrila na našem igrišču. Bilo je zelo napeto – le kaj bomo našli!? In res smo našli pisane jesenske zaklade: košare orehov, korenja, gozdnih plodov, koruze, buč in različnega sadja. Kako smo bili veseli! In nato smo po skupinah ustvarjali: starejši so rezali sadje in izdelovali sadna nabodala za vse (čeprav so se z njimi že sproti pridno sladkali!), izdelovali smo lepljenke ježkov iz različnih semen, dolbli smo velike buče in zbirali bučna semena in ličkali koruzo.

Po veselem in sproščenem jesenskem druženju smo se vsi posladkali s sadnimi nabodali in se veseli poslovili od radodarne botre Jeseni – do naslednjega leta!


(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)