Jaz in moj vrtec

Prispevek zapisala vzgojiteljica Aleksandra Frelih.

(tretji sklop projekta Say hello to the world)
Mesec marec je bil namenjen poglobljenemu spoznavanju našega vrtca. Ugotavljali smo odkod izvira ime našega vrtca in skupaj prišli do tega, da je bila Agata junakinja Tavčarjevega dela Visoška kronika. Otroci so se je spomnili iz risanega filma Visoška kronika, ki so si ga ogledali v galeriji. Peš smo se odpravili do dvorca na Visokem in si ogledali Tavčarjevo domačijo. Takoj so prepoznali tudi njegov kip.
Spoznali smo kar nekaj poklicev, povezanih z delovanjem vrtca. Tako smo obiskali računovodkinji, hišnika, kuharice, tajnico ter seveda tudi ravnateljico in prav vsi so nam na kratko predstavili svoje delo.
Z najino pomočjo so naredili maketo igralnice, ki jim je ponudila obilo užitka ob igri. Sami so si izdelali vzgojiteljico in otroke iz kartona ter se igrali vrtec.
V Vili Čira čara nas je obiskala učiteljica Irena Tehovnik, ki je tudi organizatorka prehrane za vrtec in šolo ter jim podrobno predstavila svoje delo. Na koncu so otroci lahko sami sestavili zdrav dnevni jedilnik, ki bo na vrsti prvi teden aprila.
So se pa otroci preizkusili tudi v sestavljanju pesmi in čisto sami sestavili dve kitici himne o vrtcu Agata. Takole gresta:
HODIMO NA SPREHOD,
ZUNAJ NAM JE RES LEPO,
MI PA TUDI LAUFAMO,
V PARKU SE IGRAMO!

 JEMO KOSMIČE,
GREMO V GLEDALIŠČE,
V AVTOBUSU POJEMO
IN VESELI SMO!

Ob koncu sklopa smo se preko skypa ponovno »srečali« z vrtcem Fantazia Poljska in obojestransko predstavili svoja vrtca. Najbolj nas je navdušilo to, da imajo v njihovem vrtcu kar tri vrste živali: kužka, mucka ter dve kopenski želvi!

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja