Poletni živ žav

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Jožica Maček.

Konec šolskega leta so najstarejši vrtičkarji odšli novim dogodivščinam naproti, veliko mlajših pa je odšlo na zaslužene počitnice. Za vse ostale otroke smo v vrtcu pripravili pester program in ga poimenovali kar Poletni živ žav.
Veliko smo se gibali na prostem, hodili na jutranje sprehode v gozd, k reki in spoznavali okolje v katerem živimo. Ob tem smo raziskovali tudi naravo in v njej ustvarjali z naravnimi materiali, iz vej gradili domove za živali in druge junake, ki so zaživeli skozi domišljijsko igro. Igrali smo se različne gibalne in rajalne igre, po reki spuščali papirnate ladjice in letala z bližnjih hribov. Uživali smo ob igri  z vodo v bazenčkih na igrišču in se ob tem ohladili. Otroke smo spodbujali k izvajanju različnih poskusov in spoznavanju lastnosti vode, opazovali in raziskovali smo sence. Malčki so sodelovali pri petju različnih pesmi, reševali uganke o poletju ter poslušali zgodbe, nekatere tudi pod krošnjami dreves. Skozi igro smo otroke ozaveščale o škodljivih učinkih prekomernega izpostavljanja soncu in o pomenu izvajanja samozaščitnih ukrepov za varovanje zdravja. Pred vročim soncem pa smo se umaknili v senco ali pod senčnike in poskrbeli smo, da so malčki imeli na voljo dovolj tekočine. Starši pa so jim priskrbeli ustrezna pokrivala.
Zadnje avgustovske se je že veliko otrok  vrnilo s počitnic. Vsi skupaj pa smo pripravljeni na nove izzive, ki nas čakajo v novem vrtčevskem letu, v novih igralnicah in z novimi prijatelji.

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja