Olimpijada v vrtcu Agata

Prispevek sta napisali vzg. Aleksandra Frelih in Milena Škrlec.

Tako kot vsa poljanska dolina, smo se tudi v vrtcu Agata veselili uspehov naših odličnih olimpijcev. Ti so nas navdušili, da smo v mesecu februarju izvedli nekaj otrokom zelo zanimivih dejavnosti, katerim smo za zaključek dodali še piko na i – organizirali in sodelovali smo na vrtčevski olimpijadi.
V skupini »Lončki« smo prebrali zgodbo Svetlane Makarovič z naslovom Živalska olimpijada, preko katere so otroci spoznali kaj je olimpijada in kako poteka.
Da pa postaneš dober športnik, je potrebno veliko treninga. Medse smo povabili mladega smučarskega skakalca Davida, brata naše skakalke Nike Križnar. Na gibalni urici v telovadnici je otrokom razložil, da je za dobre rezultate potrebno zelo veliko vaditi celo leto ter skrbeti za odlično telesno pripravljenost. Otroke je vodil skozi ogrevanje in raztezne vaje. Najbolj zanimiv del pa je bil poligon, pri katerem so se preizkusili tudi v odskoku z letalnice.
Za vrtčevsko olimpijado smo iz kartona in plastenk izdelali smuči, naredili olimpijske zastave za navijače in se naučili deklamacijo Zimski športi. Tekmovali so prav vsi otroci naše skupine, vsi prišli skozi cilj in tako vsi osvojili zlato medaljo. Po poslušanju slovenske himne je sledila svečana podelitev medalj, saj je prvo mesto osvojila ekipa Slovenije. Otroci so bili nase neizmerno ponosni. Bravo, »Lončki«!

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja