Simbioza

Prispevek je pripravila vzg Irena Pelko.

V mesecu maju je tudi naša skupina Pike sodelovala v projektu Simbioza. V četrtek, 12.5.2022 smo v vrtec povabili babice in dedke, da se nam pridružijo pri gibalni urici v mali telovadnici.
Na spodnjem hodniku smo se zbrali in ob ritmu pesmi Od glave do peta ogreli naša telesa. Nato smo se odpravili v telovadnico, kjer so otroci izžrebali sličico male travniške živali, jo prepoznali, poimenovali in poiskali isto sličico, ki je označevala postajo. Postaje so bile označene s sličico pajka, mravlje, kobilice, krta in žabe. Posamezna postaja je  simbolično spodbujala način gibanja, ki ga izvaja žival (pajek leze skozi niti – otrok se je plazil ali prestopal skozi napeto elastiko,  žaba skače – otrok skače iz obroča v obroč,…). Otroci in stari starši so se po želji krožno premikali po postajah. Nato je sledilo še sproščanje z masažo Živali potujejo v živalski vrt. Na koncu pa so vsi otroci prejeli še medaljo, sveže jabolko in sok.
Na tem mestu se s sodelavko zahvaljujeva vsem otrokom in njihovim starim staršem za zelo sproščeno, prijetno in aktivno urico, ki smo jo preživeli ta dan skupaj v vrtcu!

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja