Čas se izTEKa – tek podnebnih sprememb

Pripravila vzg. Danica Zorko.

Tudi naš vrtec seje pridružil globalni akciji, ki je hkrati najdaljša in najbolj množična podnebna iniciativa na svetu Čas se izTEKa – Running out of Time.
V akciji so sodelovale tri skupine vrtca (Pande, Žirafe in Mavrice). Otroci so bili vključeni v izdelavo štafete teka. Štafeta je narejena iz recikliranega materiala, dodana vrednost pa so odtisi otrokovih dlani na njej. Tako je štafeta nekaj posebnega, unikatnega.
V vrtcu smo vključeni v projekt Eko šola – Eko vrtec. Cilj projekta je izobraževati otroke k ohranjanju našega planeta za naše zanamce. Tako se že več let pogovarjamo in aktivno prizadevamo za podnebne spremembe in s tem posledično prispevamo k ustavitvi segrevanja planeta.
V tednu od 17. do 21. oktobra smo bili še bolj aktivni. Z otroki smo organizirali podnebni dan in podpisali listino z obljubo, da bomo pomagali graditi prihodnost, ki je pomembna in trajnostna za vse nas.
Organizirali smo štafetni tek, ki je bil del množičnega teka od Glasgowa na Škotskem do Sharm-el Sheikha – Čas se izTEKa – Running out of TIME. Podnebna štafeta je na pot krenila 30. septembra iz Glasgova na Škotskem in njena pot se bo zaključila v Sharm-el Sheikh na Podnebni konferenci COP27. Ker vsak kilometer šteje, smo k globalnemu teku skupno prispevali 3 km in 150m.

Ponosni smo, da smo bili del tega dogodka.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja