3. dobrodelni tek Vrtca Agata “Z ROKO V ROKI”

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Metka Šturm.

V soboto, 17. maja se je v športnem parku OŠ Poljane zbrala pisana druščina vseh, ki radi tečejo. V vrtcu Agata smo namreč organizirali sedaj že 3. dobrodelni tek z geslom »Z roko v roki«, saj povezuje tekače od najmlajših do starejših. Čeprav je bilo vreme bolj kislo, se je prireditve udeležilo 72 tekačev dobre volje in tekmovalnega duha.

Tekmovanje je potekalo v več kategorijah, in sicer:
Predšolski otroci: 1-2 leti 7 otrok, 3-4 leta 17 otrok, 5-6 let pa 27 otrok.
Osnovnošolci: iz prve triade 12 učencev, iz druge triade 3 učenci in 1 učenec iz tretje triade. Odraslih tekmovalcev pa je teklo 5.
Prvi trije tekmovalci iz vsake kategorije so prejeli nagrade in imeli smo pogostitev, za vse skupaj pa gre zahvala donatorjem. Pridobili smo 436 € iz štartnin in 220 € iz nakazil donatorjev. Zbrana sredstva so namenjena nakupu športnih pripomočkov, s katerimi bomo obogatili gibalne urice otrok v vrtcu Agata v Poljanah in enoti Javorje.
Strokovne delavke vrtca se vsem dvajsetim donatorjem, ki so se odzvali našim prošnjam iskreno zahvaljujemo. Prav tako pa se zahvaljujemo tudi vsem udeležencem tekmovanja, njihovim navijačem ter vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi prireditve.

Želimo si, da dobrodelni tek postane tradicionalen.

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)