Zaključni družinski izlet v tehnični muzej Bistra pri Vrhniki

Avtorica prispevka je vzgojiteljica Alenka Cegnar.

V nedeljo dopoldne, 29. maja, smo se otroci in starši z Alenko in Damjano iz skupine Mišk  zbrali pred Tehniškim muzejem Slovenije v Bistri pri Vrhniki na našem zaključnem družinskem izletu v tem šolskem letu – skupaj nas je bilo kar 38!

Pod vodstvom vodičev smo si v dveh skupinah ogledali zbirke starih traktorjev in cestnih vozil, Titovih vozil, spoznavali smo, kako so se razvijala kolesa in se čudili nenavadnim vozilom na dveh kolesih – med njimi smo našli tudi poganjavčka, ki je bil čisto prvi (še brez pedal in »ketne«) – kdo bi si mislil, tudi mi imamo take v vrtcu!

Prijazna vodiča sta nas popeljala tudi skozi oddelek lovstva, kjer smo lahko spoznavali različne živali, njihova življenska okolja…

Po ogledu muzeja smo se sprehodili po muzejskem parku in spremljali priprave in  polet atmosferskega balona, ki s pomočjo GPS naprave kaže,  kje in kam leti – bilo je zelo zanimivo!

Za konec pa smo si po nekajurnem raziskovanju in spoznavanju novega ter polni vtisov in zeloooo lačni privoščili še kosilo.

Dobre volje, čeprav kar utrujeni, smo se v poznem popoldnevu odpravili domov.

Prijetno presenečeni in veseli sva bili, da ste se izleta udeležili v  tako velikem številu. Prav vsi ste izrazili navdušenje nad izletom. Upam, da sva vas spodbudili, da boste v (bližnji) prihodnosti – vsaj po navdušenju otrok sodeč – spet obiskali muzej in spoznavali zakladnice naše tehniške in kulturne dediščine!

To naj bo spodbuda in vabilo še vsem ostalim – preživite zanimiv tehniški dan v TMS Bista – ne bo vam žal!

no images were found


(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)