Vroče dogodivščine

Pripravila vzgojiteljica Jožica Maček.

Za vse otroke vrtca smo v poletnem času  pripravili pester program in ga poimenovali kar Vroče dogodivščine.
Intenzivna gradnja vrtca in priporočila NIJZ sta nas spodbudila, da smo veliko časa preživeli zunaj v naravi. Hodili smo na sprehode v gozd, odkrivali nove poti in kotičke in spoznavali okolje v katerem živimo. Ob tem smo raziskovali tudi naravo in v njej ustvarjali z naravnimi materiali – peskom, mivko, vejicami in vejami, z listki in cvetovi.  Igrali smo se različne gibalne in rajalne igre in uživali v gibalnih zgodbah.  Otroke smo spodbujali k izvajanju različnih poskusov in spoznavanju lastnosti vode, opazovali in raziskovali smo sence. Opazovali smo naš mavrični vrt, ga čistili in uživali nekatere plodove. S povečevalnimi stekli smo opazovali drobne travniške živali in se jim čudili.  Malčki so sodelovali pri petju različnih pesmi, reševali uganke o poletju ter poslušali zgodbe, nekatere tudi pod krošnjami dreves. Spoznavali smo tudi živa bitja, ki živijo v morju in jih ustvarjali v različnih likovnih tehnikah in se veselili počitnic
ob morju. Tik pred pričetkom Olimpijskih iger v Tokiu smo v Poljanah pred Šubičevo hišo pričakali olimpijsko baklo in jo skupaj z Emo Klinec in Niko Križnar pospremili del poti. Otroci so bili nad dogodkom navdušeni.
Ves čas smo opazovali kako raste naš novi vrtec.
Počitnice so se končale, mi pa smo  polni energije, pripravljeni na nove izzive, ki nas čakajo v novem vrtčevskem letu, v novih igralnicah in z novimi prijatelji.

 

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja