Čustva

Prispevek napisala: Mateja Matjašec

Z otroki iz skupine Mavrice, smo se v mesecu marcu posvetili spoznavanju čustev. Najprej smo preko zgodbe spoznali vsa osnovna čustva (veselje, žalost, jeza in strah). Ponazarjali smo jih z mimiko obraza in držo telesa, ter pogovarjali o tem, kdaj se kako počutimo. Ob različnih ilustracijah smo imeli razgovore in sestavljali izmišljene zgodbe. Naučili smo se pesem »Ko si srečen« in na temo čustev priredili socialno igro »Plosknem z rokami«. Pripravili sva didaktičen material, kjer so otroci lahko sestavljali obraze s čustvi in jih nato risali na prazne obraze. Ob izmišljeni zgodbi smo se gibali in ponazarjali čustva.
Ko smo le ta dobro spoznali sva otrokom zaigrali lutkovno predstavo »Piščanček Pik«. Otroci so pokazali interes, da bi zaigrali tudi sami. Ker smo imeli lutke izposojene sva jih postavili pred izziv, kako bi lahko rešili težavo z lutkami. Hitro so predlagali, da izdelamo svoje. Povabili sva jih, da narišejo načrte, kako bi jih lahko naredili. Pripravili smo veliko različnega materiala in se lotili dela. Otroci so trgali, oblikovali kroglice iz krep papirja, lepili in barvali s tapkanjem.
Dnevno smo prebirali zgodbo in ko so bile lutke končane, so otroci besedilo znali že na pamet. Tako smo začeli z vajami za predstavo, katero smo nato posneli v dveh igralskih zasedbah in jo predstavili staršem na popoldanskem druženju. Zaigrali smo jo tudi prijateljem iz II. starostnega obdobja in tako zaključili s tematskim sklopom na temo čustev.

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja