Tabor na kmetiji

Avtorica prispevka je vzgojiteljica Jožica Maček.

Od 4.5.2016 do 6.5.2016 so se otroci iz 5. in delno 7.  skupine udeležili tabora na kmetiji pri Ožbet na Četeni Ravni, ki leži tik pod Starim vrhom.
Na kmetiji sta nas prijazno sprejela gospodar Janez in gospodarica Milena. Z njuno pomočjo smo v treh dneh  dobro spoznali utrip kmetije. Jahali smo Mišo, ogledali smo si košnjo trave jo grabili in naložili na traktor. Z njo smo krmili živali v hlevu. Že popoldne smo pripravili taborni ogenj in ga zvečer zakurili. Ob njem smo zaplesali. Obiskal nas je lovec in nam predstavil in pokazal živali, ki živijo v teh krajih. Šli smo na pohod na Stari vrh, nabirali smo čemaž, ranjak in liste gozdnih jagod. Ogledali smo si čebelnjak in molzli kravo. Zadnji večer smo imeli pižama žur s svetilkami. Spoznali smo celoten postopek  (od zrna do kruha) peke kruha ter spekli vsak svoj hlebček, ki smo ga odnesli domov.
Vse dni smo uživali zdravo in okusno domačo hrano, ki je bila pridelana kar na domači kmetiji. Otroci so v tem času spoznali življenje in delo na kmetiji, pridobivali spoštljiv odnos do narave in postajali vedno bolj samostojni.

 

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja