Modro – glasbeni dan

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Alenka Cegnar.

V ponedeljek, 19. decembra smo se vsi otroci iz našega vrtca zbrali v mali telovadnici in praznovali v modrem.  Prav lepo je bilo pogledati naše otroke v modrih oblačilih.
Najprej so se otroci po skupinah predstavili s petjem pesmic o zimi in Dedku Mrazu. Vsi so dali vse od sebe in prijetno je bilo poslušati ubrano petje in videti nasmejane obraze. Veselo pevsko druženje smo zaključili s skupnim petjem Kekčeve pesmi. Seveda smo dogodek obeležili še s skupinskim fotografiranjem.
Nato so otroci modro ustvarjali v svojih skupinah: iz kock so zbirali samo modre kocke in nato iz njih sestavljali, strigli so z modrimi škarjami moder papir, risali z modrimi barvicami, se igrali z modrim orodjem,  izdelovali so modro-bele snežinke iz papirja in risali z voščenkami na modro lepenko, risal z modrimi flomastri na modro podlago ob poslušanju valčka “Na lepi modri Donavi”, se igrali z igrami v modrih škatlah, poslušali modre pravljice, z mešanjem modre z belo in črno barvo spoznavali odtenke in z njimi slikali.
Modro dopoldne je kar prehitro minili in verjetno nam bo še dolgo ostalo v lepem spominu.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja