Doživetja 5. skupine “miške” s hojo po čutni poti

Prispevek je zapisala vzgojiteljica Jana Kloboves.

Ob igri po kotičkih smo izvedli “ČUTNO POT/DOTIK” in jo doživljali z hojo z bosimi stopali ter doživljali čudne občutke ob dotiku bosih stopal z različnim materialom in podlago, ga občutili kot: grob material, mehak, valovit, trd, hrapav, puhast…
Pohod na Brda skupaj 5. skupina “Miške” in 8. skupina “Čebele”.
Lepo sončno in toplo vreme nas je spodbudilo za daljši pohod za projekt “Mali sonček” na večji hrib na Brda. Pot nas je peljala po gozdni stezi v hrib, skozi  gozd mimo cerkve Sv. Križa in dalje na cilj na Brda, kjer smo pomalicali, se poigrali in po daljši poti odpravili nazaj v vrtec. Narava nas je očarala s prečudovitim razgledom po dolini in naše druženje obogatila z utrjevanjem prijateljskih odnosih.
Čutna pot v gozdu
Izvedli smo spoznavno – zaznavno, rekreativni sprehod v gozd – igro v gozdu z naravnim materialom – zaznavanje narave s čutili (oko – vid/opazovanje okolice, ušesa – sluh/z zaprtimi očmi prisluhnili zvokom v naravi, voh – vonjali/cvetlico – Buhkovo srajčico, jezik – okus/okusili cvet trobentice, dotik – koža/tipali, božali drevesa, mah, veje, liste…). V gozdu so se zaigrali/odkrivali, gradili, postavljali, prelagali, kopali, se skrivali, lovili, čarali, ustvarjali iz najdenega naravnega materiala in sproščali svojo domišljijo. Hodili in vijugali kot kača po hribu navzdol, se kotalili po travnati površini hriba…. Otroci so spoznavali čutila skozi igro v gozdu/naravni material.
(Skupno 600 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja