Tabor na kmetiji Pr´Ožbet

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Barbara Triler.

Med 17. in 19. 5. 2017, je potekal tabor na kmetiji Pr’ Ožbet. Namenjen je bil za otroke, ki so oziroma bodo letos dopolnili 5 let.
Avtobus nas je pripeljal do vasi Četena Ravan. Pred domačijo sta nas prijazno pozdravila gospodar Janez in gospodarica Milena.  Otroci so se prvi dan seznanjali z delom lovca in si v lovski sobi ogledali trofeje živali. Vsi so se preizkusili v jahanju konjev. Popoldne smo se sprehodili po vasi in si na razgledni točki ogledali različna naselja. Zvečer so otroci sodelovali pri pripravi tabornega ognja, ki ga je gospodar nato zakuril. Z otroki smo naredili krog okrog kresa in zaplesali nov ples z naslovom “Lepo je na kmetiji”.
Naslednji dan smo se prebudili v prijetno sončno jutro, zato smo se po zajtrku z nahrbtniki na ramenih odpravili na pohod do koče na Starem Vrhu. Popoldne smo si ogledali košnjo trave, jo pograbili, naložili na voz ter se na vozu odpeljali do hleva in nakrmili živali. Ogledali smo si tudi čebelnjak ter se preizkusili v »molži krave«.  Zvečer smo s svetilkami v rokah zarajali ob poslušanju otroških pesmi.
Zadnji dan je bil namenjen opazovanju in sodelovanju pri pripravi testa in peki hlebčka, ki smo vsak svojega odnesli domov. Za zaključek smo si v mlinu ogledali, kako nastane moka. Polni doživetij smo se z avtobusom odpeljali v Poljane, kjer so nas pričakali domači.
Veliko pa je bilo tudi igre na igralih. V vseh dneh smo jedli zdravo in okusno domače pridelano hrano. Otroci so na taboru uživali ter bili ponosni, da so lahko nudili pomoč pri različnih kmečkih opravilih.

(Skupno 2.660 obiskov, današnjih obiskov 4)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja