Veseli december v oddelkih 1. starostnega obdobja

Prispevek je pripravila strokovna delavka Helena Oblak.

Utrip veselega decembra se je naselil tudi v 1. starostno obdobje našega vrtca. Vzgojiteljice smo se trudile, da je bil cel mesec poseben, pa kljub temu ne preveč naporen za otroke.
Veliko časa smo namenili druženju in več dejavnosti pripravile kar skupaj, za otroke iz vseh treh skupin. Skupaj smo okrasili jelko, ki je krasila spodnji hodnik. Okraske so naredili otroci z malo naše pomoči. Sredi decembra smo v telovadnici pripravili prednovoletno rajanje s plesom in otroškim ognjemetom iz konfetov. En dan je bil cel vrtec v rdeči barvi. Vsi smo se oblekli v rdeče, igrali smo se z rdečimi igračami in risali samo z rdečo. Da ni bilo dolgčas, smo kakšen dan kar zamenjali igralnico in cel dan raziskovali nove igrače. V zadnjem tednu smo skuhali domač čaj in se posladkali s sadno sladico, ki so jo sestavili otroci sami.
Obiskale so nas dijakinje Srednje vzgojiteljske šole Velo Pilon iz Ajdovšćine in nam zaigrale predstavo z naslovom Dežela sladkarij. Še posebej pa so se otroci razveselili obiska dedka Mraza s polnim košem daril. Otroke je obdaril z igračami in marsikomu narisal nasmeh na obraz. V zahvalo smo mu zapeli kakšno pesem in narisali risbice, ki jih skrbno hrani.

December je bil lep…

 

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 2)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja