Noč v vrtcu, 24. 4. – 25. 4. 2019

Prispevek je zapisala vzgojiteljica Barbara Primožič.

Zadnja sreda pred prvomajskimi počitnicami, je bila za 9. skupino »Škratki« nekaj posebnega.  Bili smo skupaj v dopoldanskem času, nato smo za nekaj uric odšli domov in se ob 18.00 uri zopet zbrali v vrtcu. Namesto »jutranjega«, je bil tako »večerni krog« s pozdravom. Otroci so se seznanili s potekom večera.
Najprej so v igralnici poiskali zemljevid in se na podlagi začrtane poti kar takoj odpravili na lov za skritim drevesom. Pot nas je peljala v smeri Dobenske Amerike, kjer nas je v gozdu proti Brdam čakalo presenečenje. Našli smo sadiko leske, ki jo je za nas posadila 3. skupina »Sovice«. Ob opazovanju sončnega zahoda, smo se sprehodili čez celo naselje Poljan do našega vrtca.
Sledila je večerja ob prižganih svečkah. Po večerji so se otroci umili, si postlali ležišče, se preoblekli v pižame ter zarajali na glasbo po njihovi izbiri.
Od celega dneva so bili že kar malo utrujeni. Odpravili so se na blazine in prisluhnili pripovedovanju pravljic “Kaj dela medvedek ponoči« ter “Ponoči nikoli ne veš” ter polni doživetij zaspali.

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja