Sodelovanje osnovnošolcev s skupino “Lončki”

Pripravila vzg. Milena Škrlec.

V času korona ukrepov je bilo sodelovanje z učenci šole povsem okrnjeno. S sproščanjem le teh pa smo to vez lahko ponovno vzpostavili. Učenci radi predstavijo svoja znanja otrokom v vrtcu, saj so ga še nedavno sami obiskovali. Tako je našo skupino »Lončki« februarja v jutranjih urah obiskala četrtošolka Ela Novak in prisotnim otrokom prebrala zgodbico o zebri. Ko druženje v živo še ni bilo možno, je nekaj pravljic prebrala na daljavo.
Pri izvedbi vrtčevske olimpijade nam je priskočil na pomoč športnik iz 9. razreda David Križnar z vodenjem gibalne urice v telovadnici.
V mesecu marcu smo v skupino povabili mladega glasbenika, harmonikarja Gala Kosa, brata našega Žana. Zaigral nam je nekaj polk in valčkov, pa tudi otroške pesmice mu gredo dobro izpod prstov. Zraven smo peli in plesali in mu na koncu bili hvaležni za nastop.
V okviru šolskega Mepi programa pa v skupino ob sredah prihaja devetošolka Ana, ki z otroki preživi eno šolsko uro , se z njimi igra in pomaga pri vsakodnevnih rutinskih dejavnostih.
Zadovoljni smo, da je tovrstno sodelovanje možno, saj je v korist in zadovoljstvo vsem udeleženim.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja