Pižama žur

Zapisala vzg. Špela Režen

V četrtek, 7.4.2022 smo se z otroki iz skupine čebele po obisku vrtca ponovno dobili ob 17.00 popoldne. Razlog je bil poseben, težko pričakovan večer z nočjo PIŽAMA ŽUR.
Ob prihodu so otroci najprej pripravili ležišče z ležalnikom, odejo in blazino, ni pa manjkala niti kakšna ljubkovalna igrača. Čakala nas je že prva zanimiva naloga in sicer smo se razdelili v skupine, otroci so prejeli fotografije iz prostorov v vrtcu, za nalogo pa so morali predmete poiskati. Izziv je bil velik, za raziskati pa mnogo, saj je bil ceeel vrtec naš.
Kmalu zatem se je zunaj oglasilo reševalno vozilo, ki pa je tokrat imelo drugačen namen od običajnega. Reševalec Grega se je pripeljal, da nam je povedal nekaj o delu reševalca potem pa nam je razkazal opremo in notranjost vozila. Otroci so bili seveda navdušeni.
Pred vhod je kaj kmalu pripeljalo dostavno vozilo z večerjo, sicer ne ravno najbolj zdravo ampak okusno je pa vseeno bilo. Jedli smo pice, pomfri, za sladico pa so nas čakali še mafini, ki jih je prinesel deček iz skupine, ki je isti dan praznoval rojstni dan.
Po večerji smo prejeli pismo škratov in poiskati smo morali njihov zaklad, ki se je skrival nekje v bližini vrtca v temi. Vzeli smo svetilke in veselo na delo. Iskanje se nam je obrestovalo, saj smo sladki zaklad našli.
Sledil je še kratki kino program in ležišče prav posebno za to noč. Večina otrok je mirno utonilo v spanec, nekaj se jih je pa sredi noči zbujalo z različnimi problemi, od skrbi za to, da jih pogreša mami, do tiščanja na malo potrebo.
Imeli smo lepo in doživeto popoldne z nočjo v vrtcu, hkrati pa je bil to mali trening za malce dlje časa od doma, ko se bomo v mesecu maju odpravili na tridnevno letovanje v Pacug.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja