Ah, kako se imamo lepo v vrtcu

Zanimivosti iz vrtčevskega kotička zapisala vzgojiteljica Jana Kloboves.

V 6. skupini »Medvedkov« smo podoživeli vrsto zanimivih dejavnosti. Od tega,da smo v mesecu oktobru v tednu otroka, izdelovali sadna nabodala in  z njimi okusili, kako dobro in zdravo je sadje za naše zdravje.

Obiskali smo gasilski dom in gasilce in se seznanili z njihovo opremo in vozilom.

Potekale so bralne urice z učenkama Evo in Tanjo, iz OŠ Poljane.

Dr. Jožica Rant, zobno medicinska sestra za zobno preventivo, nas je seznanila s pravilnim umivanjem zob in delom zobozdravnika ter njegovega asistenta. Skozi igro smo spoznavali, kako poskrbeti, da ohranjamo zdrave zobe. Ob strokovnem vodenju ob uporabi zobne ščetke in igralnimi besedami s čuha, puha, smo si umili zobe.

Ohranjamo tradicijo praznovanja rojstnih dni in se znamo pogostiti in razvedriti, zabavati, prepevati ob igranju na male ritmične instrumente.

Za projekt EKO vrtec se seznanjamo z določenimi zeliščnimi rastlinami. Posadili smo jih v lončke in jih prepoznavamo po videzu, vonju in okusu.

In tudi s projektom ZDRAVJE V VRTCU smo s pomočjo vodje šolske in vrtčevske prehrane ga. Ireno Tehovnik, najprej spoznali prehransko piramido zdrave in škodljive hrane. Da lepo napredujemo z znanjem, katera je zdrava hrana in katera škodljiva za zdravje, smo le to pravilno razvrščali.

no images were found


(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)