Letovanje v Pacugu

Prispevek je zapisala vzgojiteljica Aleksandra Frelih.
Najstarejši otroci v vrtcu so se tudi letos odpravili na letovanje v Pacug in se tako prav prijetno poslovili od vrtčevskih dni, saj bodo septembra odšli v šolske klopi. Ogromno se nam je dogajalo, tako da časa za domotožje sploh ni bilo. Že prvi dan smo se po skalah odpravili v sosednji Strunjan na sladoled, zvečer pa nas je čakal spoznavni večer z gusarji. Ti so nas naučili gusarsko himno in ples MI SMO STRAŠNI GUSARJI.

V torek dopoldne so otroci skupaj z gusarji izdelovali gusarske kape in barvali kamenčke. Popoldne pa nas je ladjica Subaquatic popeljala v svet morskih globin. Skozi stekleno dno smo opazovali gojišče školjk ter morsko dno. Ladjica nas je peljala v Piran, kjer smo si privoščili okusen sladoled! Zvečer je sledila zabava z gusarji. 
V sredo smo se po zajtrku peš odpravili v Piranin se povzpeli do cerkve, odkoder smo imeli v jasnem, sončnem dnevu zelo lep razgled. Prav zanimivo je bilo tudi v akvariju, otroci so se čudili različnim morskim živalicam.
Ker smo ta dan končno dočakali sonce, smo popoldne preživeli na plaži in najbolj pogumni so se tudi namočili. V manjših skupinicah smo iskali gusarski zaklad, do katerega smo prišli po rešenih različnih nalogah. Seveda brez zemljevida, ki smo ga našli v steklenici na plaži, ne bi šlo.
Ker je bil to naš zadnji večer, smo se na plaži poslovili od gusarjev. Otroci so se odlično odrezali, povedali tudi gusarsko zaprisego ter dobili diplome in s tem postali pravi gusarji! Sledilo je še pravo presenečenje – njihovi pobarvani kamenčki so se v soju lune spremenili v prave biserčke! Te smo vrgli v morje in si ob tem nekaj zaželeli!
Tudi četrtkovo dopoldne smo izkoristili za namakanje v morju in gretje na toplem sončku! 
(Skupno 418 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja