Projekti

PROJEKTI V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

 • PROJEKT »EKO VRTEC KOT NAČIN ŽIVLJENJA« –Eko koordinatorka za vrtec: Mateja Matjašec

  Namen projekta je v okoljevarstvenem duhu vzgajati naše najmlajše, saj so odpadki in onesnaževanje sveta vedno večji problem. V otrocih želimo vzbuditi zavedanje in skrb za naše okolje, jim priučiti navade, ki bi posledično vplivale na kvaliteto življenja.
  Ne pozabimo, da pri tem projektu oz. načinu življenja lahko sodelujemo prav vsi.

  Povezava na EKO PORTAL vrtca Agata

 • TRAJNOSTNA MOBILNOST – koordinatorica Špela Režen
  Sodelujejo: Javorje (starejša skupina), 8. skupina (žirafe), 5. skupina (pande), 4. skupina (dinozavri), 2. skupina (račke)
 • Simbioza giba, oktober 2019 – to bo teden, ki bo predramil mlajše generacije in spomnil starejše, da obstaja tisto nekaj, kar jih združuje. Da vedno in povsod lahko govorijo isti jezik. Jezik zdravja, pravega načina življenja, sreče, trenutkov in funkcionalnih teles, ki ne poznajo in priznavajo let. Jezik, ki za svoje izražanje in sporazumevanje ne potrebuje besed. Jezik, ki mu pravimo gibanje.
 • Športni program MALI SONČEK – koordinatorica Špela Režen
 •  ZDRAVJE V VRTCU – koordinatorica Danica Zorko

zdravje-v-vrtcu“Kar se Janezek nauči, to Janez zna.« V predšolskem obdobju si otroci pridobijo izkušnje, stališča in vzorce vedenja, ki jih večinoma obdržijo vse življenje. Zdravje v otroštvu pa določa zdravje v celotnem življenju posameznika in vpliva tudi na naslednje generacije. Ključnega pomena je obdobje do 6. leta starosti.

zlozenka-programa-zdravje-v-vrtcu

Rdeča nit programa je “Počutim se dobro”.
Povdarek bo na pozitivnih spodbudah/občutkih, ki bodo krepile otrokovo samopodobo, samozavest in samospoštovanje ter s tem vplivale tudi na njegovo dobro počutje.

Preprečujmo širjenje nalezljivih bolezni – priporočila za starše

KAKO SMO IZVAJALI PROJEKT v letu 2018/2019:
Poročilo za celoten vrtec o projektu


 • TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA – Enota Javorje in Enota Poljane 59 Lovski dom), vodijo Antonija Dolenc, Tatjana Ravnikar, Jožica Maček, Barbara Bohinc, Tina Mlinar Rozinger in Katarina Špiček.
  V letošnjem letu se bodo dejavnosti odvijale na temo “Festival”.
 • SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO – vodi Tina Mlinar Rozinger
 • CAP – program za preventivo nasilja in zlorabe otrok – vodita Špela Dolinar in Helena Oblak.
(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)