Projekti

PROJEKTI V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

  • PROJEKT »EKO VRTEC KOT NAČIN ŽIVLJENJA« – koordinatorka Barbara Primožič

Namen projekta je v okoljevarstvenem duhu vzgajati naše najmlajše, saj so odpadki in onesnaževanje sveta vedno večji problem. V otrocih želimo vzbuditi zavedanje in skrb za naše okolje, jim priučiti navade, ki bi posledično vplivale na kvaliteto življenja.
Ne pozabimo, da pri tem projektu oz. načinu življenja lahko sodelujemo prav vsi.

Povezava na EKO PORTAL vrtca Agata

  • ZDRAVJE V VRTCU – koordinatorka Danica Zorko

zdravje-v-vrtcu“Kar se Janezek nauči, to Janez zna.« V predšolskem obdobju si otroci pridobijo izkušnje, stališča in vzorce vedenja, ki jih večinoma obdržijo vse življenje. Zdravje v otroštvu pa določa zdravje v celotnem življenju posameznika in vpliva tudi na naslednje generacije. Ključnega pomena je obdobje do 6. leta starosti.

zlozenka-programa-zdravje-v-vrtcu

Rdeča nit programa je “Prihodnost je moja”.
Usmeritve in vsebine programa Zdravje v vrtcu so skladne z EuroHealthNet priporočili. Dodatna potrditev, da v vrtcu delamo dobro in v času aktualno. Zato bomo v programu Zdravje v vrtcu v letošnjem letu osvajali zdrave navade, spoznavali sebe in druge v različnih okoliščinah, raziskovali našo okolico in sebe v njej, preverjali naše počutje in odnos do predmetov, ljudi, narave, kulture. Ponovno se bomo vprašali, kaj so prave vrednote, drug drugemu pomagali in soustvarjali našo prihodnost.
Bodimo pogumni in proaktivni ter pripravimo dobre podlage za prihodnost, ki si jo želimo, ki bo v zadovoljstvo posameznika in skupnosti; otrok, odraslih in starejših.

Preprečujmo širjenje nalezljivih bolezni – priporočila za starše

KAKO SMO IZVAJALI PROJEKT v letu 2021/2022:
Poročilo za celoten vrtec o projektu

  • CAP program za preventivo nasilja in zlorabe otrok, katerega osnovni cilj je krepiti zaščitne dejavnike otrok – vodita Špela Dolinar in Helena Oblak
  • TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA – koordinatorka Aleksandra Frelih
    V letošnjem letu se bodo dejavnosti odvijale na temo “Z igro do prvih turističnih korakov”.
    Letošnja rdeča nit projekta je ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM.

  • SPODBUJAJMO PRIJATELJSTVO – koordinatorka Tina Mlinar Rozinger
(Skupno 531 obiskov, današnjih obiskov 1)