Dan slovenske hrane

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Jožica Maček.

16. novembra smo obeležili Dan slovenske hrane. To je projekt, ki vsak 3. petek v novembru, ozavešča otroke in odrasle kako pomemben je zajtrk, o pomenu in prednostih lokalno pridelane hrane ter o pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane in njunem vplivu na okolje.
Letos smo za naše malčke pripravili predstavo o treh medvedih, ki so si pripravili tradicionalni slovenski zajtrk, skupaj zapeli pesem Čebelar in še sami odšli na pravi slovenski zajtrk z domačim kruhom, medom, maslom, mlekom in jabolkom. Kmečke žene so nam pripravile razstavo s prikazom pridelave in predelave žita. Otroci so si zelo radovedno ogledovali različne razstavljene predmete. Opazovali so tudi izdelavo čipk “klekljanje”,  šivanje strganih nogavic in pokazali veliko zanimanje za te predmete.
Majhni otroci prevzemajo od vzgojiteljev, staršev in ostalih odraslih odnos do narave, ki nas obdaja, do naše preteklosti in do prihodnosti. Zato jim bodimo zgled in se  trudimo za ohranitev naravnega okolja.

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja