Zeliščna čajanka

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Silvija Pavšič.

V sredo, 8.5. smo se otroci in vzgojiteljice iz skupin Miške, Ribice in Zajčki po zajtrku zbrali v igralnici skupine Miške. Vzgojiteljice smo otrokom povedale, da bomo pripravili zeliščno čajanko in kar takoj smo se lotili priprave nanjo.
Otroci so preko svojih čutil spoznavali zelišča: drobnjak, pehtran in meliso. Vsak otrok je imel priložnost zelišče povohati, otipati, si ga ogledati in drobnjak tudi okusiti.
V velik lonec smo dali vodo in počakali, da je zavrela na kuhalniku. Nato smo vanjo vsuli meliso in jo pustili, da se namoči v vodi ter da se čaj ohladi. Medtem smo v posodo dali vse potrebne sestavine za jogurtovo pecivo z drobnjakom: jajca, olje, jogurt, moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sladkor in drobnjak. Otroci so z veseljem pomagali pri mešanju testa z električnim mešalnikom. Nato smo testo dali v pekač in ga nesli v kuhinjo, kjer se je spekel.
Vmesni čas smo izkoristili za igro na igrišču. Otroci so se gugali na gugalnicah, spuščali po toboganu, igrali z žogami, tekli in se igrali igro Volk in kozlički.
Nato smo se usedli na klopi ter si privoščili zdravo malico, ki smo jo pripravili sami: jogurtovo pecivo z drobnjakom in melisin čaj. Otroci so z užitkom pojedli pecivo in popili čaj ter s tem zaključili prijetno dopoldansko druženje.

no images were found

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)