Teden otroka

Prispevek je pripravila vzgojiteljica Mateja Matjašec.

Mnogo cvetlic imam.”, je rekel
“Vendar so otroci najlepše cvetlice od vseh”.
(Oscar Wilde)

Dejavnosti v tednu otroka so bile prilagojene prvemu in drugemu starostnemu obdobju.
V prvem starostnem obdobju (1., 2., 3. skupina) smo se nekateri v ponedeljek, drugi v petek odpravili po sadni učni poti v Dobje ali Predmost, kjer smo si ogledali sadno drevje in poimenovali njegove plodove. V torek smo si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Nekega deževnega dne, ki sta jo zaigrali vzgojiteljici iz 3. skupine. Posladkali smo se z bomboni in se skupaj igrali z baloni. V sredo smo se odpravili do gasilskega doma. Ogledali smo si tovornjake s prižganimi opozorilnimi lučmi in sireno, si nataknili gasilske čelade in se z zalivanjem trave preizkusili kakšni gasilci bi bili. V četrtek smo imeli dan odprtih vrat. Skupaj smo se zbrali na hodniku in ob otroških pesmicah skupaj rajali in se družili. Peta dejavnost pa je bila kuharska delavnica. V 1. skupini smo pripravljali smoothie iz sadja, mleka in piškotov, v 2. skupini skuto s sadjem v 3. skupini pa smo si pripravili sadno kupo.

V drugem starostnem obdobju (4., 5., 6., 7. skupina)so bile nekatere dejavnosti malo drugačne. Prav tako kot mlajši smo obiskali gasilce in imeli dan odprtih vrat za druženje z drugimi skupinami. Odšli smo tudi na sprehod po sadni učni poti Agata. V ponedeljek in torek smo imeli bralne urice z učenci OŠ. Z ugankami so nas popeljali po šoli, da smo našli skriti zaklad – knjigo. Skupaj smo šli v knjižnico, kjer nam jo je knjižničarka prebrala. Dve skupini sta imeli en dan v tednu dan domače igrače, dve skupini pa sta obiskali kino Agata, kjer so si ogledali Zverinice iz Rezije.
V Vili Čira Čara smo se prav tako odpravili po sadni učni poti, kjer smo spoznavali sadna drevesa in njihove plodove ter ugotavljali njihovo starost, obiskali gasilce in imeli bralne urice z učenci OŠ. En dan smo imeli kuharsko delavnico, kjer smo pripravljali skutin namaz z drobnjakom in vrtno krešo. Za dan odprtih vrat pa smo se s kombijema odpeljali v Javorje na obisk k prijateljem v vrtec. Ogledali smo si predstavo Zrcalce, se skupaj naučili pesem Ko si srečen in se igrali gibalne ter rajalne igre.

no images were found

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)