Garderoba je dobila novo podobo

Zapisala vzgojiteljica Mateja Matjašec.

V času gradnje prizidka Vrtca Agata v Poljanah je bila v spodnji garderobi postavljena začasna montažna stena. Le-ta je bila samo grobo obdelana, zato se nam je zdelo, da deluje preveč hladno za prostore vrtca. Utrnila se nam je ideja, da z otroki izvedemo tedenski projekt »OD PRIPRAVE DO IZVEDBE« pri katerem bi sodelovali otroci 1., 2., 3. in 6. skupine.
Starše smo  na uvodnem roditeljskem sestanku seznanili z našim projektom. Prosili smo jih, da v delovnem tednu otroci v vrtec prinesejo delovna oblačila in pleskarske pripomočke. Otroci so utrjevali spretnosti samostojnega preoblačenja, spoznavali različne rekvizite in pripomočke za opravljanje poklica »PLESKAR«, ter sodelovali pri pripravi in izvedbi dela v pravem timskem duhu.
Prvi dan smo si z otroki ogledali pleskarske pripomočke, jih poimenovali in demonstrirali uporabo le-teh. Medtem sta nam hišnika Filip in Dušan že ustrezno pripravila prostor in pripravila dve vedri bele barve. Brez, da bi otroke usmerjale, so se takoj, ko so dobili v roke svoj čopič ali valjček, lotili pleskanja sten. Otrokom smo pri pleskanju pustile prosto pot, vključile smo se le proti koncu z usmeritvijo, da so pobarvali čim večji del sten. 
Drugi dan sta hišnika dokončala svoj del in na belo pobarvala tudi otrokom nedostopna mesta. Da smo nadaljevali v stilu pleskarstva smo z otroki na velike bele liste slikali z reliefnimi valjčki. Z izdelki smo okrasili igralnice in iz njih izrezali oblake za dekoracijo predelnih sten.
Tretji dan sta na vrsto za ustvarjanje prišli tudi 1. in 2., kamor so vključeni najmlajši otroci, ki so septembra prvič prestopili vrtčevska vrata. Različne motive so ustvarjali z odtiskovanjem dlani, v 3. skupini pa smo pleskali in slikali z različnimi valjčki in čopiči.
Četrti dan so se ustvarjanju priključili tudi otroci iz 6. skupine, ki so z odtisi dlani ustvarili mavrico prijateljstva. Popestrili smo jo z oblaki, ki so nastali pri slikanju s čopiči in valjčki na veliko belo podlago.
Zadnji dan so starejši otroci odstranili zaščitno pleskarsko lepilo pod katerim so se prikazali čudoviti vzorci. Otvoritev nove garderobe smo ovekovečili s fotografiranjem posamezne skupine pred svojim delom predelne stene, saj drugačne otvoritve zaradi trenutnih ukrepov nismo mogli pripraviti.
Kljub vsemu smo se pri ustvarjanju imeli zelo lepo, v prenovljeno garderobo pa je prav veselje vstopiti, pa če tudi le za kratek čas.

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja