Tradicionalni slovenski zajtrk – 2. starostno obdobje

Zapisala vzg. Danica Zorko.

Danes, 18. novembra, smo praznovali dan slovenske hrane in izvedbo že dvanajstega Tradicionalnega slovenskega zajtrka pod sloganom “ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN!” Slovenski tradicionalni zajtrk sestavljalo naslednja živila: lokalni med, lokkalno maslo, lokalno mleko in lokalno jabolko. Za dober zajtrk so poskrbeli lokalni proizvajalci: Čebelarstvo Mur Podgora, Kmetija pr‘Anžk Gorenja vas, Kmetija sirarna Bogataj Gorenja vas, Kmetija sirarna Bogataj Gorenja vas, Majda Možina Dolenčice, Pekarna Oblak Žiri in Drevesnica Zakotnik Dorfarje.
Tekom dneva smo si z otroki ogledali tudi film o Kranjski sivki in zaplesali čebelji ples. Za otroke smo pripravile tudi kratko lutkovno predstavo Rdeča kapica pri babici izdeluje maslo. Narejeno maslo smo z veseljem namazali na kruh in ga pojedli za dopoldansko malico, ki smo jo popestrili še z domačimi jabolki.
S takšnim dnem in zajtrkom želimo že v vrtcu ozaveščati otroke o pomenu zajtrkovanja, kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.