Skupina “LONČKI” in prihod jeseni

Napisala Saša Frelih

Otroci in vzgojiteljici iz skupine Lončki smo se najprej odpravili v gozd, da bi si pogledali kako se gozd spreminja v tem jesenskem času. Na tleh smo opazili polno rjavih in rumenih listov, pa želodov, žirov in tudi nekaj kostanjev, ki so že padli z drevesa. Vsak otrok je prinesel nekaj, kar mu je bilo všeč. Z nabranimi plodovi smo se vrnili v vrtec.
Naslednji dan so otroci prisluhnili zgodbici Veveričina skrivna shramba. Ker smo v igralnico prinesli toliko stvari iz gozda, smo se odločili, da bomo naredili gnezdo za veverico. Na velik list papirja smo nalepili listje in vejice, v gnezdo pa dali polno hrane za veverico (želode, robide, lešnike, žir in kostanj).
V naslednjih dneh smo pobliže spoznali letne čase in njihove glavne značilnosti. Vsak otrok je iz čarobnega lončka izvlekel eno sličico in jo nalepil na tisto stran plakata, ki je prikazovala pravi letni čas. Potem pa so se otroci še sami razvrstili glede na barvo svoje majice k določenemu letnemu času.
Za zaključek smo z odtisi dlani in podlakti izdelali svoje drevo ter nanj natisnili listke takih barv, ki so značilne za letni čas, ko praznujemo svoj rojstni dan. Risbice krasijo stopnišče pred igralnico.

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja