Uvajalno obdobje pri najmlajših

Zapisali: Tatjana Ravnikar in Lea Stržinar

Z mesecem januarjem smo vstopili v nove prostore vrtca, hkrati pa se je odprl še en nov oddelek. V njega so vključeni najmlajši otroci prvega starostnega obdobja. Otroci so prihajali v skupino postopoma. Najprej nekaj dni skupaj s starši, nato so  samostojno preživeli dopoldne v  vrtcu.
Veliko časa sva namenili samemu spoznavanju igralnice, igrač in dnevne rutine. Ko sva začutili, da se otroci v vrtcu počutijo varne, smo začeli z odkrivanjem drugih prostorov. Na terasi smo imeli možnost bivanja na svežem zraku, kjer smo opazovali okolico in se ob gibalnih pripomočkih razgibali. Bivanje na prostem je otrokom zelo dobro koristilo, zato sva se tega večkrat posluževali. Ker večina otrok še ne hodi, velikokrat uporabimo teraso. Trudiva pa se tudi, da gremo na sprehod v okolico vrtca.
Poleg terase smo spoznavali tudi hodnik vrtca. Le ta je zelo prostoren in večnamenski. Udeležili smo se čutnega poligona, kjer so otroci premagovali gibalne ovire in imeli možnost spoznavanja različnih materialov.
V uvajalnem obdobju je za otroke vsaka novost poseben izziv. S postopnim uvajanjem sva otrokom želeli približati vrtec, kot prijetno okolje v katerega se radi vračajo.

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja