V toplih oblačilih nas ne zebe

Zapisala vzg. Alenka Cegnar.

Mesec november smo v skupini žabice namenili spoznavanju različnih oblačil in materialov iz katerih so izdelana. Otroci so od doma nosili različne vrste voln, blaga in usnja, ki so jih navdušeno uporabljali za igro, po igri pa so se urili v zlaganju različnih krpic. Svoje spretnosti so urili tudi z igro za šivanje.
Spoznavali in poimenovali smo različne kose in dele oblačil in urili svoje spretnosti v obuvanju, oblačenju in zapenjanju. Brali smo različne pravljice, ki so povezane z oblačili in najbolj jih je pritegnila pravljica o ovčki Mili. Otroci so barvali puloverje iz papirja in nanje tiskali vzorčke, naredili pa smo še skupno sliko. Po poslušanju pravljice Rokavička so iskali pare rokavičk in jih lepili. Pesmica Kje je copatek? je bila uvod v igro Poišči svoje copatke, ob kateri so se zabavali in si tudi pomagali.
Tkanine smo razvrščali po barvi, vzorcih, otipu in prosojnosti. Z različnimi poskusi smo spoznavali lastnosti tkanin (omočljivost, vpojnost, gorljivost, elastičnost), kar je otroke navdušilo.
Spoznavali smo tudi različne vrste volne in spoznavali, kaj vse lahko iz nje naredimo, spoznali smo pripomočke (različne pletilke in kvačke) in začela sem plesti žabji šal. Obiskala nas je Terezijina  mamica Maja, ki kvačka različne igrače, okraske, pa tudi uporabne predmete. Ob njeni pomoči so otroci izdelovali cofke in dobili so vsak svojo kvačkano zapestnico, ki so se jih zelo razveselili. Volno smo uporabili tudi za izdelavo okraskov, s katerimi smo okrasili novoletno smrečico.
Mislim, da so se otroci skozi različne res pestre dejavnosti ne samo zabavali ampak tudi veliko novega naučili, predvsem pa se znajo prav vsi samostojno obuti in obleči, kar pa tudi ni kar tako, mar ne!

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja