Sajenje medovitih rastlin

Prispevek je pripravila vzg. Jožica Maček.

Slovenski čebelarji se zelo dobro zavedajo pomembnosti ohranjanja čistega in zdravega okolja, saj že vsaka najmanjša sprememba v njem lahko  hitro vpliva na naravo, kar med prvimi občutijo naše čebele in ostali opraševalci, zato so tudi letos organizirali »Dan sajenja medovitih rastlin« .
V ta namen nam je Čebelarsko društvo Blegoš podarilo več medovitih rastlin po naši želji: belo jelko, maline in ostrolistni javor.
Z otroki smo se o teh rastlinah najprej pogovorili. Malčki so že znali povedati, da  čebele na cvetovih ostrolistnega javorja in na malinah  nabirajo medičino. Spotoma pa  oprašijo še cvetove, na katerih do jeseni dozorijo plodovi. Tudi bela jelka je za čebelarje zelo pomembna rastlina. Ob ugodnih pogojih, čebele na jelki nabirajo mano, ki jo predelajo v hojev med. S pomočjo hišnika Dušana in Petra so otroci posadili podarjena drevesa in grmovnice.
Naš vrtec je bil del projekta »Dan sajenja medovitih rastlin«, ker poskušamo otroke že v najzgodnejšem obdobju ozaveščati o pomembnosti čebel in ostalih opraševalcev za naš planet. Obenem pa nam bodo čez nekaj let bele jelke in ostrolistni javor ponudili prijetno senco. 

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja