»ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI«

TEDEN OTROKA (2.10 – 6.10. 2023)

V tednu otroka smo v skupini »MIŠKE« imeli pestro dogajanje in na ta način otrokom omogočili vedoželjnost, njihovo radovednost in odgovore na njihova vprašanja ZAKAJ,…?, odgovori, razlage ZATO,…

V ponedeljek smo si šli ogledat gasilski dom, kjer so nam gasilci pokazali opremo in otrokom ponudili možnost njihove uporabe (čelada, obleka, prometni znaki, ročke za gašenje, lučke,…). Otroci so z zanimanjem prisluhnili gasilcem o razlagi pomembnosti gasilcev, njihove opreme in gasilskih vozil.

 V torek nas je kombi peljal novim dogodivščinam naproti in tako smo se na Starem vrhu v adrenalinskem parku preizkusili v svojih gibalnih spretnostih pri premagovanju ovir nad tlemi. Za večino je to bil velik izziv, saj so se otroci soočili tudi s strahom pred višino in jo večina uspešno premagali.

Sreda je bila dan za druženje. Obiskali smo malčke, se z njimi poigrali in jih »crkljali«. Otroci so se med seboj zelo lepo zaigrali, na terasi in v igralnici, starejši so bili zelo sočutni do malčkov.

V četrtek smo izvedli bralni izziv s šolarji, kateri so nas popeljali skozi šolo s pomočjo iskanja koščkov sestavljanke do knjižnice, kjer smo skupaj sestavili sliko v celoto. Šolarke so prebrale zgodbo o dečku, ki je izgubil senco. Otroci so preko zgodbe spoznali pomen sence in se kasneje sami vključili pri izvajanju senčnih oblik, katere so izvajali z lastnim telesom.

Teden smo zaključili z igro domače igrače, kar otrokom zelo veliko pomeni, saj zelo radi in z veseljem prinesejo igračo v vrtec, jo ponosno  pokažejo otrokom, se z njo igrajo in si jo med seboj izmenjajo.

Zapisala Damjana Režen

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja