KAJ JE PROGRAMIRANJE?

V skupini nas je obiskal Izakov ati Rok in nam predstavil poklic- programer. V uvodnem delu nam je pokazal osnovno računalniško opremo – računalnik, miška, slušalke, kabel za polnjenje. Otroci so opremo dobro poznali in aktivno sodelovali pri poimenovanju.

Računalnik pa ne služi samo za gledanje risank, poslušanje glasbe, ampak nam služi kot pripomoček pri različnih poklicih, da lažje in hitreje naredimo določene stvari. Delo z računalnikom zahteva določeno znanje, saj brez človeških ukazov računalnik ne deluje.

Programer Rok nam je na igriv način predstavil kako in na kakšen način dela računalnik. Izdelal je maketo računalnika, in nam dal navodila za izdelavo sendviča. Postavil se je zadaj za monitor in sprejemal ukaze otrok. Otroci so morali dajati jasna navodila, vzemi kruh, odpri kozarec z marmelado, namaži marmelado na kruh, položi drugo polovico na namazan kruh. Otrokom je uspelo, pri kakšnem ukazu, so marali biti bolj jasni in ukaz večkrat ponoviti, da je »računalnik« Rok deloval.

Za konec pa jim je pripravil malo zabave, tako da so se virtualno spremenili v izbrano žival, slona, mačko, miško, psička,.. astronavta, gusarja, vesoljca. Otroci so bili veseli in se s svojimi podobami pošteno  nasmejali.

 

Zapisala Damjana Režen

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja