»MIŠKE« PIŠEJO PISMO BOŽIČKU IN POŠTARJU PAVLIJU

Mesec december je praznični mesec in poln pričakovanj, katera so čar vsakega posameznika predvsem pa otrok.

V tem tednu je večina otrok obiskal Miklavž, zato so besede, pripovedovanja o tem dogodku/običaju zelo vesela in doživeta. Prvi dobri mož je odlično opravil svoje delo. Na poti je že drugi – Božiček, zato smo se z otroki odločili, da mu napišemo pismo in kaj lepega narišemo.

Želja Božička pa je, da se z otroki pogovorimo, kako lahko prispevamo za »boljši svet«. Z otroki smo se pogovarjali, imeli so dobre predloge, predvsem so predlagali, kako lahko mi posamezniki vplivamo s svojim vedenjem do lepšega sveta (da smo prijazni, delamo dobra dela, si pomagamo, se lepo obnašamo, spoštujemo naravo,…).

Naredili so skupinsko sliko in nekaj posameznih risb.  Božičku so narisali risbice z novoletno-prazničnim motivom. Krašenje jelke, peka piškotov, vtisi Miklavževanja. Izdelke so okrasili z bleščečimi zvezdicami, snežinkami, perlicami,…

Božičku smo napisali še pismo, kjer smo mu na kratko opisali našo skupino in mu z zimsko pesmico zaželeli vse lepo v novem letu.

Pismo smo zapakirali v veliko kuverto, opremili z naslovom in skupaj odnesli na pošto, kjer ga je prevzela poštna uslužbenka.

Ko smo se vračali proti vrtcu smo srečali poštarja na motorju. Otroci so rekli, da gotovo pelje naše pismo k Božičku.

Zapisala Damjana Režen

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja