Varno s soncem

Avtorica prispevka je vzgojiteljica Alenka Cegnar.

Juhuhu, poletje je tu in z njim tudi veliko sončnih dni. Zato smo se otroci v skupini Zmajčkov seznanjali, da je sonce naš prijatelj, a nam lahko tudi škoduje.

Spoznavali smo sonce ob knjigah in preko interneta, opazovali smo ga skozi zatemnjena stekla in ga slikali.

Opazovali smo svoje sence in spoznavali, kako in kje nastanejo. Izdelali smo svoj višinski trak in svojo senco primerjali s svojo senco ter ob tem spoznavali pravilo sence: ko je moja senca krajša od moje višine, se moram skriti v senco ali pa zaščititi.

Tako smo spoznali, kako in s čim se zaščitimo: torej, umaknemo se v senco, na soncu pa se zaščitimo s primernimi lahkimi zaščitnimi oblačili (ste vedeli, da nas najbolj ščitijo modra oblačila!), glavo si zaščitimo s klobučki, oči s kakovostnimi sončnimi očali, kožo pa si namažemo z zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

Ob tem smo izdelali plakat, ob katerem smo se pogovarjali. Preizkušali smo različne klobučke in se pred odhodom na prosto namazali. Pred  vrtcem smo naredili sončno uro in spremljali smer sonca. Na uri smo označili, kdaj se je potrebno umakniti v senco in čas spoznali tudi na pravi uri ter pri tem spoznali številko 10.

Vsi smo bili ob dejavnostih aktivni in se veliko naučili!

no images were found

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)